Podgora je turističko mjesto smješteno na južnom dijelu Makarske rivijere, jedne od najljepših turističkih regija na Jadranu. Vizurom Podgore dominira planina Biokovo s impozantnim vrhom Sv. Jure, a upravo kontrast planine i mora stvara jedinstveni pejzaž, koji ui kombinaciji s ugodnom klimom kroz veći dio godine te bogatim kulturnim i gastronomskim nasljeđem ovaj dio jadranske obale čini omiljenim odredištem za odmor brojnim gostima iz cijele Europe. Turistička ponuda Podgore zasniva se na kristalno čistom moru, kilometrima predivnih šljunčanih plaža, gastronomskoj i kulturnoj ponudi, ali i povoljnoj lokaciji koja turistima omogućava istraživanje okolnih destinacija, poput Biokova, ostatka Makarske rivijere, Vrgorca, Imotskog ili Doline Neretve odnosno obližnjih srednjodalmatinskih otoka Hvara ili Brača.

Podgora, ali i cijelo područje Makarske rivijere te zaleđa Bikova ima veliki potencijal za razvoj sportsko-turističkih sadržaja, prije svega cikloturizma, ali i drugih komplementarnih outdoor aktivnosti koje traže dramatične pejzaže, očuvanu prirodu, raznolikost, dostupnost te bogatu ponudu usluga i smještaja.

Upravo sa željom da se Podgora pozicionira i kao sportsko-turistička destinacija su Turistička zajednica općine Podgora i Trail – Full Cycling Experience, brend specijaliziran za razvoj inovativnih oblika turizma stvorili Outdoor Podgora – vikend manifestaciju usmjerenu na rastuće europsko tržište aktivnog turizma. Aktivni turisti u stalnoj su potrazi za novim destinacijama i uzbudljivim utrkama i sadržajima, a Podgora sa svim svojim resursima, pruža upravo to.

Outdoor Podgora je osmišljen kako bi privukao natjecatelje, ali i članove njihovih obitelji i prijatelje koji će prvi „topli“ produženi vikend u godini, zahvaljujući zanimljivom i raznolikom programu te povoljnim paketima smještaja, odlučiti provesti u zabavi i odmoru.

Outdoor Podgora je jedinstveni, novi sportski festival koji će za prvomajski vikend u tom prekrasnom mjestu na Makarskoj okupiti ljubitelje biciklizma, trail trčanja i kajaka odnosno sve zaljubljenike u kretanje, prirodu i aktivni život.

Prošlogodišnje, premijerno, izdanje Outdoor Podgore morali smo otkazati no zato se u 2021. vraćamo s  još zanimljivijim programom, dodatnim sadržajima za sudionike i njihove pratioce uz ultra pristupačne cijene smještaja.

Provedite prvi „topli“ ovogodišnji vikend na moru, natječite se – biciklirajte, trčite ili veslajte, uživajte u mediteranskim mirisima i okusima, šumu morskih valova i u novu sportsku sezonu uđite napunjeni zdravom energijom Outdoor Podgore.

Outdoor Podgora donosi:

    • Gran Fondo cestovnu biciklističku utrku s rutom oko Biokova
    • Dvije Trail trkačke utrke čije rute vode obroncima Biokova sa spektakularnim pogledima
    • Kružne Sea kayak utrke za odrasle te djecu (10+) odnosno i obitelji
    • Zabavni popratni program te probne vožnje u kajacima

O nama

Trail - Full Cycling Experience je brand posvećen osmišljavanju i razvoju cikloturističkih i outdoor turističkih destinacija, proizvoda i manifestacija.

Adresa

Sjedište:
SPOT d.o.o.Jalkovečka 11642000 Varaždin
Ured:
Trg bana Jelačića 442000 Varaždin

Kontakt

Outdoor Podgora © 2021.